Съхранение на огнестрелното оръжие

Лов Новини

Част от поддръжката на огнестрелното оръжие и поддържането му в перфектно състояние е правилното му съхранение. В идеалния случай това трябва да бъде място с минимално излагане на прах, частици и влага. Сейфът за оръжие е идеалното място не само за избягване на замърсявания, но и за целите на безопасността на огнестрелното оръжие. Освен това някои сейфове могат да осигурят защита, която другите шкафове и кутии не могат да осигурят. Например някои сейфове са пригодени да издържат на наводнения и пожари – до определена степен, разбира се. Повечето сейфове имат рейтинги, които посочват колко дълго могат да издържат на определени температури.

Ако съхранявате огнестрелните си оръжия в сейф, можете да ги предпазите от влагата във въздуха, като поставите на различни места около сейфа пакетчета със силикагел. Тези топчета често се използват, за да се предотврати въздействието на влагата върху продуктите по време на транспортиране, и могат да абсорбират водата от въздуха във вашия сейф.

Без значение колко внимателно почиствате и поддържате огнестрелното си оръжие, могат да се случат неочаквани неща. Дори и да ги съхранявате в огнеупорен сейф, няма гаранция, че няма да бъдат сериозно повредени в случай на бедствие.

Много застрахователни компании на пазара предлагат застраховане на недвижимо и движимо имущество, собственост на български и чуждестранни физически и юридически лица, което те използват в бита и домакинството си и се намират на територията на Република България. В това число, при специални условия може да се застрахова и лично законно притежавано оръжие.

За много от нас огнестрелните оръжия са важна част от живота ни. Искаме или не, пушката се превръща в наш верен приятел, за който трябва да се полагат необходимите грижи. Само по този начин, той ще продължи да ни служи вярно и безотказно години наред.

НАСЛУКА!