Годишната конвенция на Safari Club International 2023

Лов Новини

Миналата седмица Safari Club International беше домакин на своя годишен конгрес за 2023 г., отбелязвайки 51 години защита на свободата на лов и насърчаване на опазването на дивата природа в световен мащаб. Независимо дали става дума за броя на присъстващите, които са минали през вратите, парите, събрани за защита на свободата на лова и насърчаване на опазването по целия свят, 853-те изложители на изложението или представените 140 държави, това забележително събитие, проведено в Music City Center в Нешвил, Тенеси, беше рекорден във всеки показател. Изказваме огромни благодарности на нашите изложители, развлечения, носители на награди и всички присъстващи, че се присъединиха към нашия празник на лова и че го превърнаха в най-добрата конвенция досега!

Изложбата беше открита в сряда, като губернаторът на Тенеси Бил Лий преряза лентата на церемонията по откриването. Нашите изложители от световна класа поставиха щандове в конгресната зала, за да предоставят на присъстващите изключителни възможности да резервират ловни пътувания в близки и далечни места. Някои от най-разпознаваемите компании в индустрията на открито показаха авангардни продукти, включително огнестрелни оръжия, аксесоари, оптика, боеприпаси, стрелба с лък, екипировка и други тактически и ловни стоки. Други забележителни търговци продаваха фини луксозни стоки като кожи, мебели, дрехи и бижута.

Присъстващите, които търсеха образователни и информационни сесии, можеха да присъстват на презентации за лов, риболов, стрелба и безброй допълнителни дейности на открито. Всеки ден от Конгреса се провеждаха семинари за всичко – от дивата природа и управлението на собствеността през хранителните парцели до демонстрацията за готвене на дивата игра на готвача на ловеца, а стаите бяха пълни, за да чуят изказванията на легенди на общността като Джим Шоки и Рамзи Ръсел. Наистина имаше по нещо за всеки, на всяка крачка!

Всяка вечер SCI провеждаше вечери и търгове на живо, които счупиха всички съществуващи рекорди за набиране на средства съответно за усилията за застъпничество и опазване на SCI и SCI Foundation. Присъстващите на конвенцията имаха възможност да слушат лектори като Мишел Къран и Джони Морис. След тези функции изпълнители, включително Frontmen & Gretchen Wilson, Big & Rich, Lee Brice и Lynyrd Skynyrd изпълниха пред ентусиазирана публика. Освен това Кейти Павлич от Fox News насърчи жените, които отиват на лов, и подчерта важността на запознаването на лова с новите, по-млади поколения. Друго вълнуващо събитие през вечерта включваше сътрудничеството на домакина на Barstool Outdoors Сидни Уелс със SCI за късно вечерно празненство на млади ловци. Към нас се присъединиха и някои от най-големите имена в кънтри музиката, спортисти от Залата на славата и звезди на знаменитостите, гарантирайки, че тази конвенция отново отговаря на шума на това, което списание Forbes нарече „Супер купа за света на ловците“.

Нещо повече, ръководителите на SCI връчиха престижни награди на изтъкнати международни гости и законодатели във Вашингтон, окръг Колумбия, които са в челните редици на борбата за правата на ловците в чужбина и тук, в САЩ. Особено забележителните отличени бяха Едуардо Болсонаро, член на Камарата на депутатите на Бразилия, който получи тазгодишната награда за Международен законодател на годината, американският сенатор Синди Хайд-Смит (R-MS), която получи престижната награда Федерален законодател на годината и губернаторът Майк Дънлийви (Аляска), който получи наградата на губернатора. Към нас се присъединиха и уважаеми гости от Намибия, Мозамбик, Южна Африка, Танзания, Замбия и Зимбабве и изказваме специални благодарности на Н.В. Родни Сикумба, почитаемият министър на Министерството на туризма на Замбия и Н. Пр. Елси Сиа Канза, посланик на Танзания в САЩ за нейното присъствие.

За тези, които не успяха да присъстват на тазгодишното тържество в Нешвил, SCI с вълнение съобщава, че Конвенцията през 2024 г. ще се проведе в Нешвил, Тенеси в Music City Center от сряда, 31 януари до събота, 3 февруари 2024 г. Ще се видим там!